Webhosting en servers

Webshosting en servers

Tegenwoordig heb je vele aanbieders van webhosting paketten, servers, etc. en is het allemaal erg lastig om een juiste keuze te maken helemaal als je ook nog een hosting zoekt voor je erotische websites. Om de juiste hosting te kunnen kiezen is het belangrijk om een keuze te maken uit het soort website dat je wilt gaan maken. Over het algemeen betaal je voor een goede webhosting wel wat meer dan een goedkope hosting. Daarnaast is het soms ook mogelijk om alleen een hosting te nemen op basis van een domein registratie en doorstuur service. (doorsturen is het omleiden van een domein naar een andere website of server). Wil je dus voor jou website de beste mogelijkheden hebben dan hebben wij een aantal keuzes op basis van onze jarenlange ervaring geselecteerd.

Verschil tussen duurdere en goedkopere hosting en servers

Duurder wil niet altijd zeggen dat het ook beter is maar in dit geval is het vaak wel zo. Waarom zit er dan zo een verschil in? Eigenlijk heel simpel. De goedkoopste hosting bedrijven zijn vaak bedrijven die een kleinere server hebben staan die dus minder bezoekers kan verwerken. (denk aan de internet snelheid en server snelheid.) Maar bijvoorbeeld ook het Data center waar alles opgeslagen word. De duurdere hosting bedrijven hebben vaak een groot datacenter en maken automatisch backups. Mocht er een server uitvallen dan neemt de ander het over en blijft jou website gewoon online. Daarnaast is het datacenter vaak extra beveiligd tegen brand, stroom uitval etc. en word de beveiliging en updates regelmatig uitgevoerd waardoor alles continue up to date blijft.

Ik kan hier nog veel dieper op in gaan maar dit zal de meeste mensen flink boven de pet gaan en is vaak niet interessant. Mocht je hier toch meer over willen weten dan kun je op de site van de aanbieder er altijd meer over vinden.

Een aantal bedrijven waar wij goede ervaringen mee hebben.

Vimexx hosting is voor ons toch wel de betere

Voor al mijn websites ben ik toen overgestapt naar Vimexx en puur om de reden dat Vimexx een service gericht betaalbaar en goed hosting bedrijf is. Het bedrijf zit in Nederland waardoor je gewoon met elkaar kunt communiceren en ze helpen je stap voor stap door eventuele vragen of problemen heen. Daarnaast is er bij hun de wildcard mogelijkheid die voor vele erotiek affiliates zeker wel nodig is en je hebt de gratis ssl beveiligings mogelijkheid terwijl je hier bij vele andere hosting bedrijven voor moet betalen. Alle domeinen heb je volledig in eigen beheer waardoor je eenvoudig DNS records kunt aanpassen en elk domein via 1 klik kunt koppelen aan een database. vervolgens kun je gebruik maken van installatron waar je via een aantal klikken bv wordpress, drupal etc. kunt installeren en maandelijks updaten.

Ben je opzoek naar een eenvoudig hosting pakket, domein naam en wil je dit ook nog met goede service en voor een leuk bedrag hebben dan zou ik zeker Vimexx aanraden. Ik zelf gebruik niet anders.

Direct naar de website van vimexx

Transip

Wanneer je in de adult branche een website wilt starten en dan gaat voor een custom of een white label website is het vaak nodig om te gaan werken met een wildcard (*) domein. Dit is een domein waarbij de custom aanbieder automatisch subdomeinen kan maken op jou domein. Dit is helaas bij vele hosting aanbieders niet mogelijk maar bij transip weer wel. Daarnaast kun je bij transip je website doorsturen, hosten, wordpress installatie ook api’s aan maken voor de meer professionele website bouwers. Affiliates zoals vpscash maken daar gebruik van. Daarnaast is transip erg service gericht en zullen ze je overal mee helpen om jou website snel online te krijgen. Wil je meer weten over transip dan kijk je even op hun website.